Havalar soğudu, talep arttı: Fazla kurutulmamış olanları tüketin

Kış Çaylarına Talep Artı!

Soğuk hava koşullarıyla birlikte kış çaylarına olan ilginin arttığı biliniyor. Uzmanlar, fazla kurutulmamış bitki çaylarının tüketilmesini öneriyor.

Yozgat’ta aktarlık yapan Yakup Yılmaz, havaların soğumasıyla birlikte kış çaylarına talebin yükseldiğini belirtti. C vitamini deposu olan ıhlamur, kuşburnu, adaçayı gibi bitkileri öneren Yılmaz, bağışıklık sistemini güçlendiren bitkilerin daha çok tercih edildiğini vurguladı.

Yılmaz, adaçayı, ıhlamur, altın otu, ebegümeci, karanfil gibi farklı karışık kış çayı çeşitleri bulunduğunu ve hastalık türüne bağlı olarak önerilen bitkilerin değişebildiğini belirtti. Örneğin, boğaz ağrısı şikayeti olanlara ebegümeci ve adaçayı tüketmelerini tavsiye ettiklerini ve boğazdaki iltihabı aldığını söyledi. Kuvvetli öksürük şikayeti olanlara ise ayva yaprağını önerdiklerini belirtti. Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlar için ise ıhlamur ve kuşburnu önerdiklerini vurguladı.

“Bitkilerin Dozajına Dikkat!”

Yılmaz, her bitkinin uygun dozda kullanılması gerektiğine dikkat çekerek, “Bitkiler gereğinden fazla kullanıldığında mide ve bağırsak rahatsızlıklarına neden olabilir. Bu nedenle belirli bir süre için ölçülü bir şekilde kullanılmalı ve vücudun dinlendirilmesi gerekmektedir” dedi.

“Ihlamurun Kilosu 2 Bin Lira!”

Bitki çaylarının kilo ya da küçük paketler halinde satıldığını belirten Yılmaz, fazla kurutulmamış bitki çaylarının tercih edilmesi gerektiğini belirtti. “Ihlamurun kilosu 2 bin lira, kuşburnunun ise 200 lira olduğunu” söyleyen Yılmaz, paketli kış çaylarının ise 60 ila 90 lira arasında değiştiğini belirtti. Ayrıca, geçtiğimiz dönemlerde yaşanan yangınlar nedeniyle ıhlamur ağaçlarının zarar gördüğünü ve bu durumun ıhlamurun fiyatının astronomik şekilde artmasına neden olduğunu ifade etti. Bu durumun vatandaşları daha küçük paketler halinde alıma yönlendirdiğini sözlerine ekledi.

Related Posts

Kalp krizi geçirirken öksürmek işe yarar mı?

Adana’da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağlar Emre Çağlıyan, kalp krizi geçirirken öksürmenin hayat kurtardığına yönelik halk arasındaki inanışın son dönemde sosyal medyada çokça yayıldığını, bu durumun insan hayatını olumsuz etkileyecek bir manipülasyon olduğunu söyledi. Doç. Dr. Çağlıyan, “Kalp damar tıkanıklığı olan bir durumda öksürmenin size hiçbir faydası olmaz. Öksürmek kalp damarınızı açmaz. Hatta ritim bozukluğunu tetikler. Bu inanış, şehir efsanesi” dedi.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Kendini Sevme Stresi Azaltıyor

Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl “Nörobilim Temelli Pozitif Psikoloji” temasıyla 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi’nin “Onur Konuğu” Oregon Eyalet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Thomas Field, “Sinirbilime Dayalı Bilişsel Davranış Terapisi Hakkında Kısa Başlangıç” konusunu ele aldı.

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.

Uzmanından ağız gargarası için uyarı: ‘Seçerken üç kez düşünün’

Diş Hekimi ve Ağız, Diş, Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, özellikle alkol ve asit bazlı ağız gargaralarının tat alma duyusunun kaybından diş minesinde erozyona, ağız mukozasında ülser oluşumuna kadar birçok risk içerdiğini belirterek, “Ağız gargarası seçerken üç kez düşünün” dedi.

Optisyenlerden sahte güneş gözlüğü uyarısı

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte güneş gözlüğü kullanımı artarken, uzmanlar vatandaşları sahte ve kalitesiz gözlükler konusunda uyardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir