Göbeğini bantlayarak uyuyan yaşadı! Ağrıya, acıya reçete: Kuş gibi hafifletiyor

Son zamanlarda sosyal medyada ve bazı sağlık platformlarında ilginç bir yöntem konuşuluyor: Göbeği bantlayarak uyumak. Kimisi bu yöntemin sindirimi rahatlattığını, kimisi gaz sancılarını azalttığını, kimisi ise uyku kalitesini artırdığını söylüyor. Peki, gerçekten işe yarıyor mu?

Öncelikle, bu yöntem oldukça basit. Tek yapmanız gereken, gece yatmadan önce göbek deliğinize bir bant yapıştırmak ve sabaha kadar o şekilde uyumak. Bazıları sadece bir yara bandı kullanırken, bazıları özel nefes alabilen bantlar tercih ediyor.

Göbek bölgesi, sindirim sistemi ile yakından ilişkilidir. Bazı insanlar, göbeği bantladıklarında gaz sancılarının azaldığını ve bağırsaklarının daha rahat çalıştığını belirtiyor.

Göbeğin bantlanmasının sinir sistemi üzerinde rahatlatıcı bir etkisi olabileceği söyleniyor. Bu söylentilerin bilimsel olarak herhangi bir kanıtı bulunmuyor. Ancak stresli ve uyku sorunu yaşayan kişilerde olumlu etkiler yaratabileceği düşünülüyor.

Sindirim sorunları yaşayan kişiler, göbeği bantladıktan sonra bağırsak hareketlerinde bir rahatlama hissettiklerini ifade ediyor. Bunun nedeni tam olarak bilinmese de, vücudun sıcak kalmasının ve belirli noktalara baskı uygulanmasının etkili olabileceği düşünülüyor.

Bu yöntemin bilimsel olarak kanıtlanmış bir etkisi bulunmuyor. Ancak, birçok kişi denediğinde olumlu sonuçlar aldığını belirtiyor. Yani bu yöntemin etkisi kişiden kişiye değişebilir. Plasebo etkisi de devreye girmiş olabilir.

Sosyal medyada iddia edilen diğer faydalardan biri ise karın bölgesini sıkıştırarak vücudu şekillendirmeye yardımcı olmasıdır. Doğru duruşa teşvik ederek sırtın düz kalmasına yardımcı olabileceği de düşünülüyor.

Göbeği bantlayarak uyumanın kesin ve bilimsel bir doğruluğu olmasa da, zarar vermeyen bir uygulama olduğu için isteyenler deneyebilir.

Related Posts

Kalp krizi geçirirken öksürmek işe yarar mı?

Adana’da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağlar Emre Çağlıyan, kalp krizi geçirirken öksürmenin hayat kurtardığına yönelik halk arasındaki inanışın son dönemde sosyal medyada çokça yayıldığını, bu durumun insan hayatını olumsuz etkileyecek bir manipülasyon olduğunu söyledi. Doç. Dr. Çağlıyan, “Kalp damar tıkanıklığı olan bir durumda öksürmenin size hiçbir faydası olmaz. Öksürmek kalp damarınızı açmaz. Hatta ritim bozukluğunu tetikler. Bu inanış, şehir efsanesi” dedi.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Kendini Sevme Stresi Azaltıyor

Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl “Nörobilim Temelli Pozitif Psikoloji” temasıyla 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi’nin “Onur Konuğu” Oregon Eyalet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Thomas Field, “Sinirbilime Dayalı Bilişsel Davranış Terapisi Hakkında Kısa Başlangıç” konusunu ele aldı.

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.

Uzmanından ağız gargarası için uyarı: ‘Seçerken üç kez düşünün’

Diş Hekimi ve Ağız, Diş, Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, özellikle alkol ve asit bazlı ağız gargaralarının tat alma duyusunun kaybından diş minesinde erozyona, ağız mukozasında ülser oluşumuna kadar birçok risk içerdiğini belirterek, “Ağız gargarası seçerken üç kez düşünün” dedi.

Optisyenlerden sahte güneş gözlüğü uyarısı

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte güneş gözlüğü kullanımı artarken, uzmanlar vatandaşları sahte ve kalitesiz gözlükler konusunda uyardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir