Nazilli Fotoğraf Sanatı Derneği, Yeni Teknolojilerle Fotoğrafçılığı Geliştiriyor

Nazillili Fotoğraf Tutkunları Yeni Teknolojileri Öğreniyor

Aydın’ın Nazilli ilçesinde fotoğraf tutkunları tarafından 2006 yılında kurulan Nazilli Fotoğraf Sanatı Derneği üyeleri, fotoğraf işleme yazılımlarındaki gelişmeler ve yapay zeka destekleri ile gelen yenilikleri öğreniyor.

Nazilli’de 19 yıl önce iki farklı fotoğraf tutkunu grubun bir araya gelerek ilçede fotoğraf sanatına ilgiyi artırma amaçlı kurduğu Nazilli Fotoğraf Sanatı Derneği, etkinliklerine devam ediyor. Haftalık olağan toplantılarında; hem bilgilerini pekiştirme, hem çektikleri fotoğrafları değerlendirme hem de yeni fotoğraf tutkunları ile bilgi alışverişinde bulunma amaçlı etkinliklerine bir yenisini daha eklediler. Kuruldukları günden bu yana yüzlerce fotoğraf sanatçısı kazandıran dernek üyeleri, dünya çapında başarılı çalışmalara imza atarken aynı zamanda da bölgenin kültürel, doğal ve tarihi zenginliklerini kadrajlarına alarak tanıtım elçiliği de yaparak bölgeye değer katıyor.

Fotoğraf tutkunları bir araya geliyor

Dernek üyeleri başta olmak üzere dernek dışından da dünyaca ünlü fotoğraf sanatçılarının katılımları ile ilçedeki fotoğraf sanatını geliştirmeyi ve özendirmeyi amaçlayan dernek, son olarak Nazilli Fotoğraf Sanatı Derneği Yönetim Kurulu Sekreteri Bilgisayar Mühendisi ve Fotoğraf Eğitmeni Kamil Okyay tarafından günümüz teknolojileri ile fotoğraf sanatının buluşmasını seminer şeklinde anlattı.

“Fotoğraf işlemede yapay zeka ve teknolojik gelişmeleri değerlendirdik”

Dernek Başkanı Refik Karacaoğlu öncülüğünde, dernek yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri ve fotoğraf tutkunlarının katıldığı seminerde, fotoğraf işleme yazılımlarındaki gelişmeler, yapay zeka kabiliyetlerinin de eklenmesiyle birlikte baş döndürücü bir hıza ulaşan teknolojiyi anlatan Fotoğraf Eğitmeni Kamil Okyay: “Nazilli Fotoğraf Sanatı Derneği 2006 yılından beri fotoğraf sanatına hizmet eden, Nazilli ve çevresindeki fotoğraf severleri buluşturan bir dernek. Derneğimizin faaliyetleri arasında haftada bir kez olmak üzere teknolojik gelişmeleri anlattığımız uygulamalarımız oluyor. Bugün ise fotoğraf işleme programlarında yapay zekanın kullanılması ile birlikte oluşan yenilikleri kullanıcılarımıza ve üyelerimize anlatmaktı. Bu konuda bir güncelleme yapmış olduk. Haftada bir defa bu tarz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Buradaki seminer ve uyguladığımız eğitimleri sahada da uygulayarak daha da pekiştiriyoruz. Sanatsal ve tarihi açıdan çok zengin bir bölgemiz var. Gezilerimizle bölgemizi tanımaya ve tüm dünyaya da tanıtmaya çalışıyoruz. Çevremizdeki tüm fotoğraf severleri de derneğimize bekliyoruz” dedi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ALİ SOYDEMİR – Yerel

Related Posts

Elon Musk’ın “Robotaxi”si engele takıldı

Tesla’nın, otonom araç projeleri kapsamında kullanmak üzere “Robotaxi” kelimesi için yaptığı marka tescil başvurusu, ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından reddedildi. Kararın gerekçesi, terimin sektörde çok genel ve tanımlayıcı bir ifade olarak kullanılması. Başvurunun “sadece tanımlayıcı” olduğu belirtilerek, Tesla’nın bu kelimeyi ticari marka olarak tescil ettirmesi uygun bulunmadı.

Türkiye Sujeti ve Flyboard Türkiye Motosurf Şampiyonası Bodrum’da yapılacak

Türkiye Sujeti ve Flyboard Türkiye Motosurf Şampiyonası yarın Muğla’nın Bodrum ilçesinde başlayacak.

Epic Games’in 15 Mayıs’a kadar ücretsiz verdiği oyunlar

Epic Games, bu hafta iki ücretsiz oyun veriyor. Deadtime Defenders ve Touch Type Tale 1 Mayıs’tan 8 Mayıs’a kadar ücretsiz olarak alınabilecek.

D Tech Cloud IDC Türkiye, CIO Summit 2025’te ‘platinum sponsor’ olarak yer aldı

Teknoloji firması D Tech Cloud, 7-8 Mayıs tarihlerinde Sapanca’da düzenlenen IDC Türkiye CIO Summit 2025’te platinum sponsor olarak yer aldı.

Kayıp tektonik levha yeniden ortaya çıkıyor…

Utrecht Üniversitesi’nden jeologlar, on yılı aşkın süredir varlığı öngörülen “Pontus Plakası” adı verilen dev tektonik levhayı, manto tabakasındaki sıcaklık anomalileri ve geniş saha verilerini birleştirerek dijital ortamda yeniden ayağa kaldırdı.

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.