Coğrafi işaretli Köprübaşı çileği için hareke geçildi: Genç çiftçilere üretim bilgisi, pazarlama danışmanlığı ve fide desteği sunulacak

Köprübaşı Çileği Üretimi Genç Çiftçilere Destek Veriyor

Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde coğrafi işaretli çileğin üretiminin yaygınlaştırılması için genç çiftçilere üretim bilgisi, pazarlama danışmanlığı ve fide desteği sunulacak.

Köprübaşı çileği, özgün aroması ve canlı rengiyle dikkat çekiyor. Bu çilek türü, yüksek şeker oranı ve dayanıklı yapısıyla farkını ortaya koyuyor ve tazeliğini uzun süre koruyabiliyor. Bu özellikleri nedeniyle hem iç piyasada hem de ihracatta tercih ediliyor.

Eylül ayında dikilen fideler nisanda verime ulaşıyor ve hasat temmuz ayına kadar devam ediyor. Köprübaşı Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Başkaya, Köprübaşı çileğinin 2021 yılında coğrafi işaret aldığını belirterek, bu çileğin diğerlerinden farkını vurguladı.

Bölgedeki çilek üretiminin azaldığını ve bu durumun tarımsal girdi maliyetleri ile tarım dışındaki çalışma alanlarına yönelmenin etkili olduğunu ifade eden Başkaya, genç çiftçilerin teşvik edildiğini söyledi.

Kınık muhtarı ve çilek üreticisi İbrahim Uysal da geçmiş yıllarda 30 dönümde çilek ürettiğini ancak yaşadığı zorluklar nedeniyle üretim alanını 10 dönüme düşürdüğünü belirtti. Fide desteği alması durumunda üretim alanını artırabileceğini dile getirdi.

İlçenin nüfusunu yeniden canlandırmak için genç çiftçilere destek olma çabalarının devam edeceğini vurgulayan Başkaya, gençlerin tarımsal üretimde daha aktif rol almasını amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Haberin Görseline Ulaşmak İçin Tıklayın

Related Posts

Binlerce kişi işsiz kalacak! Teknoloji devi küçülüyor

Dünyanın önde gelen elektronik üreticisi Panasonic Holdings istihdam stratejisinde değişikliğe gidiyor. Osaka merkezli şirket istihdam küçülmesine gideceğini belirten bir açıklama yaptı. Şirket açıklamasında yurt içinde 5 bin, denizaşırı yerlerde de …

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Fiyatı bin lirayı geçti: Zirai don vurgunu!

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan son zamanların en büyük zirai don olayından sonra fırsatçı tüccarlar harekete geçti. Geçen yılın mahsül ürünlerini ve stokta tuttukları ürünlerin fiyatları son 1 ay içerisinde 2 katına çıktı. Özellikle bu ürünler şöyle …

Sürücüsüz yerli otomobilin tarihi belli oldu

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘İklim ve Ekonomi Sürdürülebilir Mobilite Araç ve Teknolojileri Zirvesi’ açılışında konuştu. Yerli otomobil üretimindeki yeni hedefleri açıklayan Bakan Kacır, “3 yerli otonom aracın ülkemizde …

Tazminat yakacak o ifade! Haklı olsa da…

Türkiye’de milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı hakkı ile ilgili, dikkatten kaçan küçük ayrıntılar yılların emeğini boşa çıkarabiliyor. Yıllarca çalışan ancak haklı sebeplerle istifa eden kişiler, işten ayrıldıktan sonra kıdem tazminatı …

Avrupa borsaları pozitif seyrediyor

Avrupa borsaları pozitif seyrediyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir