185 gün şartı araçları geri çevirebilir: Yola çıkmadan kontrol edin!

Gurbetçilerin Türkiye’ye Araçla Girişine Dair Önemli Detaylar!

Ülkemize özel araçlarıyla gelen gurbetçi sayısı her geçen yıl artarken, Türkiye’ye yabancı plakalı araçla giriş yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bazı kurallar bulunuyor. Özellikle son 1 yıl içerisinde en az 185 günü yurt dışında geçirmiş olmak, araç sahipleri için önemli bir kriter haline gelmiş durumda. Bu kuralı kontrol etmek ise artık oldukça kolay. Eğer bu şartları sağlayıp sağlamadığınızı öğrenmek isterseniz, e-Devlet Kapısı’nı ziyaret edebilirsiniz.

‘185 Gün Kuralı’ Nedir?

Türkiye’ye uzun süreli giriş yapmayı planlayan her vatandaşın, “185 gün kuralı”nı dikkate alması gerekiyor. Bu kurala uymayanlar, sınır kapılarında sorunlarla karşılaşabilirler. Dolayısıyla araç sahipleri için dikkat edilmesi gereken önemli bir detay bu kuralı göz ardı etmemektir.

E-Devletten ‘Yurtdışı Yerleşiklik Sorgulama’

Türkiye’ye araçla giriş yapmak isteyen yurt dışında ikamet eden vatandaşlar, 185 gün kuralını merak ediyor. Artık e-Devlet Kapısı aracılığıyla, “Yurtdışı Yerleşiklik Sorgulama” hizmeti sayesinde bu süreyi kolayca sorgulayabiliyorlar. Ayrıca, www.turkiye.gov.tr adresine girerek Türk pasaportlarıyla gerçekleştirilen giriş-çıkış bilgilerini de kontrol edebilirler. Bu sistem araç sahiplerine, gerekli olan sürenin dolup dolmadığını gösteren önemli bir referans sunuyor. Ayrıca, pasaport üzerindeki mühürler incelenerek manuel bir hesaplama yapılabilir.

Toplam Süre Nasıl Hesaplanıyor?

Yabancı plakalı araçla Türkiye’ye giriş yapmayı planlayanlar için toplamda son 365 gün dikkate alınarak yapılan bir hesaplama söz konusudur. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün özel sistemleri pasaport kayıtlarını inceleyerek, yurt dışında geçirilen toplam süreyi hesaplar. Eğer bu süre 185 günün altındaysa, Türkiye’ye araçla girişte sorun yaşanabileceği unutulmamalıdır.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ihracat rakamlarını değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, haziran itibarıyla yıllıklandırılmış ihracatın 267 milyar dolarla tarihi en yüksek seviyesine ulaştığını belirterek, “Önümüzdeki dönemde enflasyonla kararlı mücadelemizi sürdürürken, üretimi ve ihracatı desteklemeye devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Marmarabirlik, Mudanya’ya zeytinyağı fabrikası kuracak

Marmarabirlik Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldız, projeyle ilgili detayları Mudanya Kent Konseyi Başkanı Ozan Kozan ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerine aktardı. Kent Konseyi heyeti, Başkan Yıldız’a yeni …

ABDli Bloomberg’den çarpıcı TCMB iddiası!

ABD merkezli Bloomberg News’in haberine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) verilen kredilere yönelik aylık büyüme limitlerini artırmayı gündemine aldı. Söz konusu adım, finansman …

Boğaz’ın incisi yarı fiyata gitti

İstanbul Kuruçeşme’deki Les Ottomans otelin bulunduğu yalının satışı için açık artırma usulüyle dijital ihale yapıldı. İhaleyi, 3.2 milyar lira veren Serdar Bilgili’nin şirketi BLG Varlık Yönetim kazandı. Otelin eski sahibi Ünal Aysal, iptal davası açacağını açıkladı.

Anket sonuçları yayımlandı: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Haziran ayı enflasyon beklentileri açıklandı. Emeklilere ve memurlara yapılacak maaş artışında belirleyici olacak 6 aylık enflasyon farkı, tahminlere göre yüzde 16,62’ye ulaşabilir.

Yüzde 1,7’ye yükselen TÜFE, İtalya’da beklentileri karşıladı

2025 Mayıs’ında yüzde 1,6 olan İtalya yıllık tüketici fiyat enflasyonu, 2025 Haziran’ında piyasa beklentileri doğrultusunda yüzde 1,7’ye yükseldi. Avrupa Birliği (AB) uyumlu enflasyon ise yüzde 1,7 olarak gerçekleşerek piyasa beklentilerinin biraz …