Bakanlık ve UNICEF, çocukların güvenliği için dijital tehditler ve akran zorbalığını masaya yatıracak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çocukları Dijital Tehditlere Karşı Korumak İçin Toplantı Düzenleyecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların dijital ortamlarda karşı karşıya kaldığı tehditler ile akran zorbalığına karşı daha etkili, kapsayıcı, koruyucu ve önleyici mekanizmalar geliştirmek amacıyla, UNICEF’in teknik desteğiyle, 9-10 Mayıs’ta Ankara’da çalışma toplantısı düzenleyecek.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, ‘Akran Zorbalığı ve Dijital Ortamda Çocukların Korunmasına Yönelik Çalışma Toplantısı’, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ile akran zorbalığı ve dijital güvenlik alanında uzmanlaşmış profesyonellerin katılımıyla çok paydaşlı olarak düzenlenecek.

Toplantıda, çocukların karşı karşıya kaldığı akran zorbalığı ve dijital risklere yönelik kurumlar arası eş güdümün artırılması, mevcut politika, strateji ve uygulamaların etkinliğinin değerlendirilmesi, çocukların görüş, ihtiyaç ve deneyimlerinin sürece daha fazla dahil edilerek katılımcı modellerin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda 7-10 yaş, 11-14 yaş ve 15-18 yaş gruplarından çocukların da katılımıyla özel oturumlar düzenlenecek. Toplantı sonucunda elde edilecek veriler, yeni politika önerileri oluşturulmasından eğitim modüllerinin hazırlanmasına kadar çeşitli alanlarda katkı sağlayacak.

Related Posts

Fenerbahçe’nin İçişleri Bakanlığı’na açtığı davada rapor hazırlandı

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün ‘Futbolda Şike Kumpası’ davası nedeniyle İçişleri Bakanlığı’na açtığı ‘ağır hizmet kusuru’ niteliğindeki tazminat davasında bilirkişi raporu hazırlandı. Mahkemeye sunulan raporda, Fenerbahçe’nin 3 Temmuz 2011 tarihinde başlayan süreç nedeniyle uğradığı zararın 42 milyon euro ve 103 milyon TL olduğu belirtildi.

Sırrı Süreyya Önder’in vasiyetini Perinçek açıkladı

Kalp rahatsızlığı geçiren ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden DEM Partili Sırrı Süreyya Önder, hastaneye kaldırılmadan önce en son Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile görüştü. Perinçek katıldığı bir programda Sırrı Süreyya Önder’in kendisine söylediği vasiyetini açıkladı

İmamoğlu kararının emsali çok: CHP’nin yüzünü çevirdiği Batı da ‘kamu düzeni için erişim engeli’ diyor

İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan Ekrem İmamoğlu’na ait X hesabından provokatif paylaşımlar yapılıyordu. Kitleleri harekete geçirmek için paylaşım yapan hesap, mahkeme kararıyla, ‘suç işlemeye alenen tahrik ve kamu düzenine zarar verdiği’ gerekçesiyle Türkiye’den erişime kapatıldı. Yaşananlar sonrasında CHP kanadından kararın ‘hukuksuz’ olduğu iddia edildi. Fakat, ‘ifade özgürlüğüne engel’ olarak lanse edilen kararı uygulayan birçok Batı ülkesi var. Örneğin, Almanya ve İngiltere’de mahkumların sosyal medya kullanımı yasak, dışarıdan propaganda da yasa dışı ve cezai yaptırım uygulanıyor.

Resmî Gazete’de bugün (9 Mayıs 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de 9 Mayıs 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var?

Bakan resmen açıkladı: Suriye’ye 2 milyar metreküp doğalgaz götürülecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’den Suriye’ye günlük 6 milyon metreküp hacminde doğal gaz gönderileceğini bildirdi.

Meclis’te kabul edildi: Bunu yapan 15 bin lira ceza ödeyecek

112’ye yapılan asılsız ihbarlara verilen cezaların artırılmasını da öngören kanun teklifi, TBMM’de kabul edildi. Teklife göre; 112 Acil Çağrı Merkezi’ni meşgul etmek amacıyla arayarak görevlilerle konuşan veya ısrarla çağrı bırakanlara uygulanan idari para cezası 250 liradan 1500 liraya yükseltildi. Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbarın asılsız olduğunun olay yerine giden ekiplerce tutanakla tespit edilmesi halinde ise 15 bin lira idari para cezası verilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir